Monolipid K® Plus suplement diety
Monolipid K® Plus to najwyższej jakości innowacyjny i naturalny preparat zawierający w jednej kapsułce unikalną kombinację ekstraktu z owoców bergamoty (Citrus Bergamia Risso) standaryzowanego na 40% polifenoli BPF (Bergamot-derived Polyphenolic Fraction), ekstraktu z czosnku standaryzowany na 1% Allicyn (w tym tiosulfnaty, allina i gammaglutamylocysteiny) oraz naturalnego koenzymu Q10 w postaci wysoko przyswajalnego ubichinonu oraz aktywny ekstrakt z czerwonych drożdży ryżu standaryzowany na zawartość Monakoliny K, która pomaga w utrzymaniu prawidłowego cholesterolu. Potwierdził to wraz z jej skutecznością i bezpieczeństwem Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA). Poświadczył on także rolę Monakoliny K w prewencji chorób sercowo-naczyniowych.
Dorośli: 1 kapsułka dziennie, popijając wodą. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Preparat nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Naturalnie obniża cholesterol
Standaryzowane ekstrakty z czerwonych drożdży ryżu i polifenoli z owoców bergamoty
- Skuteczność i bezpieczeństwo potwierdzone w badaniach klinicznych
- Rekomendacja Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności
- 100% naturalny produkt
Do produkcji Monolipid K i Monolipid K Forte użyto surowca tylko z wynikiem negatywnym na zawartość cytryniny
Produkt w 100% naturalny. Monolipid K® Plus nie zawiera cukru, soli, glutenu kazeiny i laktozy. Został wyprodukowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, wypełniających, zapachowych oraz bez zbędnych barwników.
Zawartość składników w przeliczeniu na zalecaną dzienną porcje - 1 kapsułkę
Składnik | Zawartość w 1kaps. | % **RWS w 1 kaps. |
---|
Ekstrakt z czerwonych drożdży ryżu standaryzowany na 4% Monakoliny K | 74,75 mg, w tym 2,99 mg Monakolina K | - - |
Sproszkowany ekstrakt z bergamotki, w tym polifenole 40% BPF | 400 mg, w tym 160 mg | - - |
Naturalny Koenzym Q10 (Ubichinon) | 30 mg | - |
Ekstrakt z czosnku (Allium sativum L.) w tym allicyna | 75 mg, w tym 0,75 mg allicyna | - - |
**Referencyjne wartości spożycia
Składniki: sproszkowany ekstrakt z owocu bergamotki (Citrus bergamia Risso) standaryzowany na 40% polifenoli BPF (ang. Bergamot-derived Polyphenolic Fraction), ekstrakt z czerwonego ryżu (fermentacja drożdżowa) standaryzowany na 4% Monakoliny K, ekstrakt z czosnku (Allium sativum L.) standaryzowany na zawartość 10 000 ppm (ang. parts per million) Allicyny, naturalny Koenzym Q10 (ubichinon), całkowicie uwodorniony olej rzepakowy, hydroksypropylometyloceluloza.
Suplement diety
Vcaps® to specjalistyczne, opatentowane kapsułki roślinne wyprodukowane z HPMC (celulozy roślinnej) i wody - bez konserwantów i żelatyny.
Polecane dla vegan oraz wegetarian.